Miho Hatori – Ecdysis

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Linda Iliste)

[album, Rykodisc / SHO, betyg: 6]

Japanskfödda, men NY-baserade, Miho Hatori har tidigare hörts i Cibo Matto och Gorillaz. Med debuten Ecdysis står hon på egna ben, och visar att hon klarar det skäligen bra. Hatori gör en intim elektronisk pop, där hela världen med sin natur och spiritualitet fungerar som inspirationskälla.
Det märks. De 11 spåren på Ecdysis är underliga och äventyrliga; en färgglad mosaik av influenser än från Japan, än från Indonesien; än från Karibien, än från Amerika.

Hatori har med rätta kallat för en genreglidande popexperimentatör. Musiken är psykadelisk, eterisk och levande. Ecdysis är därför inte alltid lättlyssnad i sin globala jazzighet. Å ena sidan är den så experimentell att den känns pretentiös, å andra sidan modig och nydanande. Det är både Hatoris styrka och svaghet. När det är bra, glänser det – men tyvärr blir helheten lite väl splittrad.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …