Thursday , February 29 2024

Jet Black Combo – Southern Style

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Heptown Records, betyg: 0]

Artist:
Titel:
Skivbolag:
CD
Betyg: 4
Det är alltid lika trevligt när det ramlar in en platta ifrån Heptown Records. Den här gången är det Jet Black Combo som förgyller kvällen och det börjar fint med röjig rockabilly i “My machine” och den varierade “King of kings”. Därefter kommer en stänkare till och “Cool cat club” med sitt roliga gitarriff är ingen låt man missar. Sedan softar bandet ner med lite blå pianotoner, laidback sång och blåssolo av Andreas Grufstedt i “As I am”. När pulsen precis lagt sig till ro gasas det på igen och partystämningen får ånyo nytt liv med slapbas, energiska gitarrslolon och full rulle. Detta är en varierad berg-o-dal-bana som fungerar ytterst väl. “Sad, sober and sorry” – underbar titel – påminner om Johnny Cash till stilen, mer country av svängigt slag blir det i “Too hot to handle”, och rökaren “Cherry baby” sätter ankstjärten på plats utan brülcreme. Till sist avslutas hela klabbet med en snutt slavblues i “Lord, keep an eye on me”.
Några av bandmedlemmarna lirade tidigare i 69-Hard, men 2004 bildades Jet Black Combo och Southern Style är bandets andra fullängdare, så de här killarna vilar inte på lagrarna precis. Och det ska man vara tacksam för. Vad som gäller här är nämligen främst rå, rättfram, dansant och samtidigt tradtionell rockmusik a´ la 50-tal. Inga konstigheter, inga fånerier, inga inslag av vare sig buskis eller dansband. Istället är det pang på rödbetan med många fina låtar och ett utmärkt framförande. En mycket bra och energigivande adrenalinkick!

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …