Wednesday , February 21 2024

Lemon8 – Model8 (remastered)

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Behrang Kianzad)

[album, Minus, Dotshop, betyg: 0]

Lemon8 aka Harry Lemon är en holländsk producent som är högst aktiv och albumet The Inner Sanctuary Sessions från 2003 innehåller en hel del godbitar för fansen. Den remastrade versionen av Model8 beskrivs bäst som “Boom boom, tiki tiki, la la la la”…och så tar vi allting en gång till. Tradigt? Enformigt? Själlös? Så talar bara hedningen Carola om Lemon8s dänga från 1993 när bas var bas och hihat var hihat, och du kunde inte göra en bra låt utan att ha tjutande sirener och acidspiraler som trogna tjänare. Lägg till några samplingar från susande vind, brusande hav och änglaröster och du har en klassisk acidlåt att jämföra med Higher State of Concioussness eller Acid Air Raid. Skullde originalet inte blåsa ut festen, så har vi en remix som gör det garanterat! Det är mycket 909, 101 och 303 Rolandsyntar som dunkar smattrande korta bas i dina öron, det är visselpipa och leva och låt leva…det är acid när det är som bäst!

Om Webbmaster

Kolla även

Dollar

Kan ett nystartslån vara vägen till en ny musikstudio?

Att starta en musikstudio är en dröm för många producenter och ljudtekniker, men finansieringen kan …