Saturday , February 24 2024

Deadsoil – Sacrifice

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Lifeforce Records, betyg: 0]

Upplagd för pisk och tuffare tag? Det är bara att dra ner brallorna och lägga upp rumpan i luften. Deadsoil har nämligen, efter en ep och en tidigare fullängdare, gjort sig beredda att sparka stjärt rejält.
Trummorna håller samma tempo som maskingevär, gitarrerna är nerstämda och Friedrich Weber vrålar sig igenom tolv energiska attacker på Sacrifice. Trots öset, drivet och pang-på-rödbetan-attityden har man inte glömt bort melodierna och ibland blir det nödvändiga temposänkningar och pausar för att hämta andan så att musikerna kan återkomma med förnyad aggression i nästa sekund. Bandet lirar tajt och Jean-Francois Dagenais (Kataklysm) mixning ger gruppen det brutalt hårda sound som tyskarnas metal behöver och eftersträvar. Deadsoil består för övrigt av gruppmedlemmar ifrån band som Copykill, Night In Gales, Six Reasons To Kill, Gomorrah och Drift. Det är alltså inga duvungar vi lyssnar på här, även om de inte är några lastgamla gubbar heller. Hur som helst har bandet skapat en skiva som borde få den mest vane headbanger att skaka loss huvudet ifrån nackkotorna, men tyvärr blir det lite väl enformigt i längden. Delvis beror det på herr Webers röst som sällan ändrar tonläge och delvis på musikens maskinella karaktär. Således rekommenderas Sacrifice uppstyckad i mindre köttbitar. Då blir de desto mer smakfulla och möra för öronen.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …