Dags för neostalgi i Malmö igen!

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Duvander)

På fredagen firar Neostalgia vårens ankomst med temat “Synth på svenska!” med tre liveband på scen. Syntnestor Eddie Bengtsson och hans Sista Mannen På Jorden förgyller kvällen, stödda av såväl Blipp! som Syntral.

“Syntral spelar melodiös synthpop med skånsk ursprungsmärkning och karaktär. Det strävsamma brödraparet har levererat trevlig synthpop i tio års tid och äntligen äntrar de nu Neostalgias scen, vilket också blir bandets första spelning i Malmö!

Blipp! har sedan 1990 spelat glad och pigg synthpop på svenska, mest i mellansverige. Nu, först 16 år senare, tänker Blipp! komma till Skåne där de till slut insett att den egentliga scenen finns. Unik Malmö-premiär alltså!”

Såväl Syntral som Blipp återfinns också på Neostalgias samlingsskiva, som man får ett exemplar av när man blir medlem.

Sista Mannen På Jorden behöver väl egentligen ingen introduktion. Bandet startades för 20 år sedan av Eddie Bengtsson och Matts Wiberg. I sin hemstudio arbetade duon fram det sound som senare skulle karakterisera dess analogelektroniska rymdljudbild. SMPJ har sina rötter i den tidiga elektroniska musiken och man kan spåra influenser från artister som OMD, John Foxx och Yellow Magic Orchestra, men också från det sena 70-talets franska rymd-diskoband. Idag består bandet, förutom av Eddie Bengtsson, också av Christer Hermodsson, även känd från Biomekkanik och S.P.O.C.K.

Kvällens DJs kommer också följa temat och servera massor av synth med svensk sång. På de två dansgolven kommer det dock varieras även med utrikiska låtar, i allt från lättsam synthpop till tung EBM serverat av sammanlagt sex DJs.

DJs: DJ Tanner [Neostalgia], P-Machine [Neostalgia], DJ Sand [Vogon Variety], Mr. Grey, Artaud och Klinsman!
Karaoke-rum: Ja, med syntklassiker.
Tid: Nu på fredag, 2006-05-26 kl. 23.00-05.00
Plats: Deep, Amiralsgatan 20, Malmö.
Inträde: 80:- för medlemmar (man kan bli medlem i entrén), 100:- för övrigt löst folk.
Ålder: 18 år eller äldre enligt leg.

Om Webbmaster

Kolla även

Bromsen – har släppt det elektrorockiga debutalbumet Brothers in Mind

Bromsen, alias Richard och Karlo från Berlin, har fått fin kritik från indiepressen med sin …