Bullet – Heading For The Top

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Black Lodge/ Sound Pollution, betyg: 0]

Fans av Accept, AC/DC och dylik 80-tals heavy metal kommer tveklöst att ta emot Bullet med öppna armar. Och konstigt vore det annars. Det här femmannabandet gör inget nyskapande, men de har okay låtar samt rösten och attityden som gör gällande att genren är tillbaks på allvar. Föraningen har länge legat i luften och då fler nya band anammat stilen är det bara en tidsfråga till dess att heavy metal sker på allvar igen. Här finns alla klicheérna: “rock n roll machines” i texterna, ett konvolut med motorcyklar, läder och nitar. För oss över trettio blir det närmast nostalgiskt, för de yngre som vuxit upp med döds- och black metal, känns det förmodligen nytt och fräscht istället. Att mängdvis med människor gillar det här stuket är i vilket fall som helst givet och Heading For The Top har goda möjligheter att säljas i kvantiteter till massorna. Bandet kan sin grej och med en sångare som inte ligger Brian Johnson långt efter röstmässigt, samtidigt som gitarristerna glimrar till snyggt emellanåt, borde inte Bullet kunna misslyckas. Vad de möjligtvis skulle behöva framöver är starkare refränger och lite större variation. Som det är nu sätter sig för få låtar i medvetandet, men då det här är fullängdsdebuten så finns det goda möjligheter att nästa eller nästnästa platta kan bli den önskade käftsmäll gruppen eftersträvar.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …