Wednesday , July 24 2024

Sara Rumar – Stupid Like Me

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Dead Frog Records, betyg: 0]

Ibland får jag, precis som Loranga i Barbro Lindgrens barnböcker, en väldans lust att höra på popmusk jättehögt. Då vill det till att det finns en platta nära till hands som funkar. Just nu är Sara Rumars skiva “Stupid Just Like Me” en som funkar.

10 trallvänliga truddilutter i snygg förpackning är vad Sara bjuder på. Några av spåren är kanske lite väl bagatellartade, men det finns även en del riktigt bra låtar. Jag fastnar för exempelvis för softa “Through My Heartbeat”, reggaedoftande “Hit And Run” och avslutande supersnygga “Rain On A Sunny Day”.

“Stupid Like Me” är knappast plattan som förändrar världen, men det spelar noll roll eftersom den ändå är så skönt avslappnad med hög trivselfaktor. Nu håller jag tummarna för att fler får upp ögonen, eller öronen, för denna samling små poppärlor.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …