Saturday , April 20 2024

Monica Schroeder – Move Me

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jörgen Malmqvist)

[album, Move Me, betyg: 0]

“Move Me” är en remixskiva där skivbolaget A Different Drum tyckte det vore spännande att höra låtar från Monica Schroeders två första album i “electronic club sound”. Uppdraget gick till Nevarakka och DJ Ram som har remixat fem låtar var. Som bonus får man med originalversionerna av “Waiting” och “Poison”, och original är det singer-/songwriter pop. Det som fastnar bäst när man lyssnar på skivan är Monica Schroeders varma röst. Nevarakka och DJ Ram lyckas variera sina remixar, en del dansant men också en del softare. Den sista av remixarna, “A Lullaby” remixad av DJ Ram, skiljer sig från de övriga genom att använda akustisk gitarr. Men den här typen av elektronisk musik har aldrig lyckats variera sig så mycket att jag känner någon större lust att lyssna på alltför många låtar på rad. Ett kul projekt för de som har upptäckt Monica Schroeder, Nevarakka eller DJ Ram tidigare kanske.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …