Surferosa – The Force

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jörgen Malmqvist)

[album, Versity Music, betyg: 0]

“Shanghai My Heart” var en av de mest flitigt spelade skivorna hemma hos mig sommaren 2004, Surferosas kaxiga och energiska synthpunk gick inte att motstå. Det är med stora förväntningar jag sätter i skivan i cd-spelaren och börjar lyssna på “The Force”.

Inledande “Royal Uniform” visar tydligt hur “The Force” skiljer sig från “Shanghai My Heart”. Det är inte lika framträdande synthar, inte lika punkigt och Marianns sång är mer sång. Produktionen är betydligt proffsigare och helhetsintrycket är att Surferosa är här och de vill erövra världen med sin musik. “Royal Uniform” är dessutom en lugn låt med Surferosas mått mätt. Men i det stora hela känns Surferosa igen. Kaxigheten och energin finns kvar men under mycket mer kontrollerade former än på debutalbumet. På låtarna “Emergency” och “Black Rose” släpper de loss punken igen. “Bungalow Bang”, “Wolf Riders” och “Prestige” är de övriga favoriterna. 2006 kan mycket väl bli Surferosas år och jag hoppas att jag får se dem leva upp till sitt rykte som ett fantastiskt liveband.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …