Wednesday , February 21 2024

The Launderettes – Every heart is a timebomb

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Anders Christensson)

[album, Big Dipper records/Music company Nordic AB, betyg: 0]

Launderettes poserar gulligt på skivomslaget till nya skivan “Every heart is a timebomb”. I fina klänningar står de uppställda i Edens lustgård, med en orm ringlandes runt sångerskan Ingvild Nordangs hals. Och så särskilt gulligt är det minsann inte. Launderettes är ett stenhårt gäng som förmedlar känslan av 60-talets råa garagepunk. Jag tycker mig höra likheter med både White Stripes och Turbonegro, vilket kanske inte är så konstigt. Laundrettes är nämligen också de ifrån Norge, Oslo närmare bestämt, och har tidigare jobbat ihop med både Euroboys och Turbonegro. Anders Möller och Knut Schreiner producerade deras första singlar, (har du möjligtvis något exemplar sitter du på en mindre guldgruva, de har redan ett skyhögt samlarvärde, åtminstone i hemlandet.) Och vad tycker jag om det här då? Hur låter det? Ja, som den här musiken ska göra, antar jag. Snabbt, gapigt och rockigt, och antagligen helt underbart för min arbetskamrat Karin, som älskar sånt här… Tyvärr är det ingenting för mig. Men visst är de duktiga. Riktigt duktiga…

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …