Saturday , April 13 2024

Meadow – We All Collapse

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Feedback Records, betyg: 0]

Så här är det: jag har inget emot stenhård musik. Jag gillar band som är hundra gånger hårdare än vad svenska Meadow kommer i närheten av. Och We All Collapse hade kunnat bli en riktigt bra platta. Bandet har uppenbarligen lagt ner en massa energi på att göra sina låtar innehållsrika, varierade, hårdriffande och melodiösa. Ljudet är kalas och musikaliskt är We All Collapse en mycket väl framförd skapelse. Meadow har dessutom en sångare i Kristofer Baccstig som verkligen kan sjunga bra och som visar det på den här debut-cd´n, men av någon anledning ska karln gallskrika sönder ett flertal låtar och det gör mig förbannad.
Visst, bandet vill göra någon variant på hardcore, hårdrock och pop, och inom hardcore är det
standard att skrika sönder halspulsådern, men den här plattan förstörs bara av frustrationstjuten. De känns så jävla onödiga. Om Baccstigs röst var mörkare hade jag kanske stått ut med gormandet, men han låter snarare som en desperat tonårskille före målbrottet, än som en ilsken grottmänniska. Dessutom behöver inte ett så här pass starkt material sådana vokala aggressionsutbrott. Synd på annars alldeles utmärkt sång och väldigt synd på en i övrigt fullt fungerande produkt. För kan man bortse ifrån detta – eller om man till och med uppskattar gastandet – så är We All Collapse en riktigt bra platta.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …