Centimeter – Mellanrum

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Radon Music, betyg: 0]

Fyramannabandet Centimeter som gjorde ep´n “Nästan som på riktigt” 2003, har nu en fullängdare på gång och Mellanrum är första singeln ifrån den. Låten hackar sig fram i midtempo, är melodiöst vacker och har en melankolisk stämning över sig som är rätt tilltalande, men jag kan inte påstå att den ger någon aha-upplevelse av större mått.
Stilen har man hört förr, inte minst hos Kent, men Centimeter når inte upp till deras höjder och egensinne. Jag hade gärna sett att det här smakprovet innehöll några fler låtar, så att man fick lite bättre insikt i hur fullängdaren kommer att låta. Mellanrum säger egentligen inte så mycket, men som singel betraktat har den nog goda möjligheter till radiospelningar. Själv inväntar jag fullängdaren innan jag uttalar mig om Centimeters eventuella kvaliteter.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …