Saturday , April 20 2024

The Raveonettes – Pretty in Black

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[album, Columbia / Sony, betyg: 0]

Den skrammelrockande danskarna i The Raveonettes har tagit foten från distpedalerna på tredjesläppet Pretty in Black. Den här gången låter det mer som 50-talstuggummipop i en David Lynch-film än den Jesus & Mary Chain-rundgång som de två föregående skivorna huvudsakligen utgjordes av. Här finns även en countryballad, ett smakprov av rockabilly, ett par surfrocklåtar och en electronicasprakande cover på The Angels 60-talshit “My Boyfriend’s Back”.
Pretty in Black är en av sommarens mest coola skivor.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …