Tuesday , March 28 2023

The Raveonettes – Pretty in Black

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[album, Columbia / Sony, betyg: 0]

Den skrammelrockande danskarna i The Raveonettes har tagit foten från distpedalerna på tredjesläppet Pretty in Black. Den här gången låter det mer som 50-talstuggummipop i en David Lynch-film än den Jesus & Mary Chain-rundgång som de två föregående skivorna huvudsakligen utgjordes av. Här finns även en countryballad, ett smakprov av rockabilly, ett par surfrocklåtar och en electronicasprakande cover på The Angels 60-talshit “My Boyfriend’s Back”.
Pretty in Black är en av sommarens mest coola skivor.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Kjellvander Tonbruket - Fossils

KjellvanderTonbruket – Fossils

KjellvanderTonbrukets förra album, Doom Country, var en grym platta, tung och lätt att falla pladask …