Saturday , June 22 2024

Jay Jay Johansson – Rush

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[singel, Virgin/EMI, betyg: 0]

Det är stilrent och välproducerat när Jay Jay släpper singeln “Rush”, den första från sitt i höst kommande femte album med samma namn. Han samarbetar återigen med Magnus Frykberg, efter ett albums uppehåll, men behåller ändå en del av det elektroniska soundet från Antenna. “Rush” är en stillsam kärlekssaga med melankoliska vibbar. Den kommer att bli ett lugnt och trivsamt inslag på radion emellanåt under sommaren. Men det är inte lika starkt som singlarna från förra albumet. “On the Radio” och “Automatic Lover” lyckades ju rycka tag i folk på såväl dansgolv som Mcdonald´s-restauranger. Denna gång går nog Jay Jay ganska obemärkt förbi den svenska sommaridyllen. Men räkna med guld i Frankrike, som alltid!

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …