Wednesday , April 17 2024

Deltahead – Don't move to Finland

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jens Leinonen)

[singel, Peace&junk&drums Records, betyg: 0]

När Bob Log III kom till pluttiga Borås för några år sedan var det en hyfsat spektakulär händelse. Dels för att det tillhörde ovanligheterna att utrikiska artister besökte vår lilla tätort, dels för att Bob själv är en ganska spektakulär artist. Man hade ju läst om snubben i balla tidningar från stockholm och förstod iallafall såpass mycket att det här måste man ju bara se. För en gångs skull hade de balla stockholmarna rätt: Bob Log III är en sevärd upplevelse. Han är våldsam och underhållande, tillika en hyvens grabb bakom scen också. Däremot tror jag inte att jag gått dit om jag råkat höra Bobban på skiva först. Slagsmålsblues gör sig bäst live.
De balla snubbarna i Deltahead gör sig nog också bäst live tror jag. Iallafall är det så att singeln “Don't move to finland” inte gör sig särskilt bra i min stereo. Det skramlas post-punk blues och det låter som om duon har ganska kul, men det har inte jag. Det här är musik som görs på plats och skall upplevas på plats. Inga särskilda pretentioner eller storslagna visioner, bara underhållande källaroväsen. Under sådana premisser blir det svårt att engagera på skiva. Särskilt eftersom det faktiskt låter likt Bob Log III och honom har jag ju redan sett en gång. Dessutom kan jag inte ens med största objektivitet eller vilja premiera ett band som uppmanar sina lyssnare att inte flytta till finland. Farmor skulle aldrig förlåta mig.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …