Thursday , February 22 2024

Rob Thomas – Something To Be

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Atlantic Records/Warner, betyg: 0]

Man behöver inte lyssna på skvalradio för att inse att “Lonely no more” måste ha blivit en mega-hit där. Låten är så äckligt inställsamt radiovänlig att det räcker att höra den en enda gång för att inse fakta. Förmodligen gäller detsamma “Ever the same”.
Rob Thomas, som sålt 25 miljoner album tillsammans med sitt band Matchbox Twenty, lär kunna fylla bankvalvet med ännu mer kulor efter den här plattan och tonårstjejerna får säkert något fuktigt i blicken (och kanske på andra ställen?) när hans namn nämns. Dessutom lär de börja grina när han framför slisk-balladen “When the heartache ends” live. Innebär det nödvändigtvis att Something To Be är en värdelös platta? Nej, faktiskt inte. Inledande “This is how a heart breaks” och “I am an illusion” är inga pjåkiga låtar. Som sångare är inte Rob Thomas något egensinnigt under, men hans röst är okay. Även om jag personligen önskade att mer originella artister och äkta rockers som blöder för sin musik förtjänar större framgångar än den här sortens kassako, så har jag ändå förståelse för att Rob Thomas går hem i stugorna. Dessutom räddar han anseendet när han får till suggestivt drömska “All that I am” och funkgungiga “Fallin´ to pieces”. Killen kan om han vill. Vad som återstår att se är om cashen ska styra eller om Rob satsar på kvalitet framöver. Jag tippar på det förstnämnda.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …