Eskobar – Even If You Know Me

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[singel, V2, betyg: 0]

Eskobar räds inte möjligheten att krama det mest möjliga ur en hyfsat bra platta. Från fullängdaren “A Thousand Last Chances” kommer nu den fjärde singeln, “Even If You Know Me”. Det är en stämningsfull och stillsam historia som behagar men knappast något mer. Om man dessutom redan har plattan känns detta som ett tämligen meningslöst köp. Men det är det inte, för skivans andra låt “Cold Night” är ensam värd singleslantarna.

Liksom Kent lockar Eskobar singelköparna och samlarna med unika b-sidor som håller minst samma kvalitet som albumspåren. Akustiska “Cold Night” är helt klart en av Eskobars bästa låtar på länge. Ödslig, sorgsen och vacker. Jag kan inte låta bli att tänka på Chris Isaak under hans ljusaste stunder på 90-talet, och då förstår alla att vi snackar kvalitet. Men frågan är om singeln kommer att sälja endast på detta spår.

Om Webbmaster

Kolla även

Alison Goldfrapp släpper soloalbum och presenterar förstasingeln “So Hard So Hot”

Efter sju album med Goldfrapp är det nu dags för frontfiguren Alison Goldfrapp att släppa …