Various Artists – Attitude Star Lane – Music Collection Vol 1

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[samling, Attitude, betyg: 0]

Den här samlingen innehåller osignade band som deltagit i skomärket Attitude´s tävling på nätsiten Attitude Star Lane. Allmänheten har tillsammans med en jury röstat fram de nio band som hamnat på cd´n och flera spår är riktigt fina. Till de starkaste hör Odd Perspective och deras låt “Amnesia” som i stilen påminner om The Smiths/Morrissey och har rena klistermärket till refräng. Kan Odd Perspective hålla den här låt-standarden förtjänar de ett skivkontrakt omgående. Detsamma gäller Thor Rutgerssons “Expendable” som tveklöst har kommersiell kapacitet utöver det vanliga. Jag gillar även Daniel Hornwalls “Personal chemistry” som är en charmig riffrocklåt med kul text. Inledande Tremor Tones pop i “Radio” är inte heller tokig och Daytonas “13” funkar för stunden.
Mindre kul är Aim med sin la-la-la-refräng och Kickshawz skrammel. Även Tut Mir Leids pop-reggae kan jag leva utan. Tha Rhyme Fanatics rapar på tre språk, har en fungerande poprefräng, charmig flöjt och känns kanske inte helt färdiga, men låten är inte dum. Kan säkert bli något med tiden.
Attitude Star Line distribueras på DinSko-butikerna så länge lagret räcker och har ni intresse för främst gitarrdominerad pop finns det anledning att ge sig dit och fixa ett ex av platta

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …