Timo Räisänen – Lovers Are Lonely

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Henrik Nyström)

[album, Razzia/Bonnier Amigo, betyg: 0]

Skilsmässoplattor har blivit ett begrepp. Bittra uppbrottshistorier där de olyckliga (oftast) männen gråter floder över brustna förhållanden, kastar paj och hittar sig själva på nytt. Bob Dylan's “Blood On The Tracks”, Lee Hazlewood's “Requiem For An Almost Lady” och allas vår Moneybrother's senaste verk “To Die Alone” är några exempel ur den långa listan. Timo Räisänens solodebut, “Lovers Are Lonely” är just ett sådant sorgearbete. Timo sparar inte på det textmässiga krutet utan låter bitterheten måla de öppenhjärtiga raderna i en mörk ton.

“If you walk out on me I swear to god i’ll kill myself.
And if you turn your back and go, remember, I’m a martyr with a Halo.”

Ja, ni vet ju vem han är. Her Majestys gitarrist och den glade sjömannen vid Håkan Hellströms sida får äntligen visa vad han själv är duktig på. Några år för sent men än dock. Med hans musikaliska bakgrundsfacit i händerna låter första singeln och titelspåret “Lovers Are Lonely” precis som väntat. Lättviktig och skör euforipop när den inte är som bäst. Det melankoliska materialet kommer då bättre till sin rätt i låtar som “Carry Me Home” och “Ringside Corner”. Låt oss önska, med tanke på den hjärtskärande lyriken, att albumet hade den demonutdrivande och läkande effekt han hoppats på.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …