Elegant Machinery återförenas!

Ett av Sveriges mest framgångsrika synthpopband återförenas. Det var efter den lyckade återföreningsspelningen på Trädgår´n i Göteborg (Romo Ningt) som bandet fick suget tillbaka. Det som skulle bli ett gig blir nu i stället en riktig comeback med turné och ny singel i höst.

Just nu jobbar bandet med nytt material. Intressant är också att låtskrivaren Leslie Bayne som var med och skrev gruppens största hit “Process” och startade bandet tillsammans med Rickard i slutet av 80-talet, åter är involverad i musikskapandet. (Leslie hoppade sedan av gruppen efter första skivan).

Gruppen kommer göra en handfull spelningar i år, varav ett par i Sverige.
Bakom maskinerna finns då Johan, Richard och Robert.

Den 27 maj spelar Elegant Machinery på Kino i Karlskrona.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Elegant Machinery 2006 (2016)

Premiär: Elegant Machinery – Wheels In Motion

Idag kan Zero premiärspela Elegant Machinerys comeback-singel och video “Wheels In Motion”. Låten är hämtad …