Flesh Field – Strain

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Dependent, betyg: 0]

Amerikanska duon Flesh Field är tillbaka efter ett par års tystnad. Argare och hårdare än någonsin. Dom har även tagit klivet fullt ut i den typiskt amerikanska industri-noise-goth-genren. Genom 12 spår levererar dom energi som skulle ha kunnat ersätta minst ett svenskt kärnkraftverk.

Ian och Wendy turas om att leda sången som kryssar fram på ett stormigt hav av synthar och distade trummor, körer och stråkar, alltsammans toppat med elaka gitarrer. Borta är den mjukare och bredare sidan som flirtat med klubbpublik och radiostationer. Kanske kommer dom kvalitéerna att åter visas upp i kommande mixar, idag går dom bara att ana sig till i låtar som exempelvis “Haven”, “Voice Of Dissent” och “Recoil”.

Jag kan inte sticka under stol med att jag inte är helt glad åt utvecklingen mot ett hårdare sound, men jag är övertygad om att Flesh Field hittat hem. Och att fans av tyngre synth kommer att jubla.

Om Webbmaster

Kolla även

Tullakrok i Ängelholm – festival med bland andra Abu Nein och Timo Räisänen

Under många år var musikfestivalen Tullakrok, vid Rönne Å i Ängelholm, ett uppskattat arrangemang med …