Danzig – Danzig

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Regain Records/Eviliv9, betyg: 0]

Circle Of Snakes är Glenn Danzigs åttonde studioalbum sedan starten 1987 och som vanligt har den svartklädde bandledaren och misantropen gjort det mesta själv, inklusive att producera plattan.
För första gången är det en onumrerad skiva, vilket innebär att den inte har ett låt-tema såsom Danzig II: Lucifuge och Danzig III: How The Gods Kill, etc. Men inte har låtarna blivit ljusare eller mindre depressiva och aggressiva för det. Ondskan och mörkret består i titlar som “1000 devils reign”, “When we were dead” och “Skull forrest”.
Som oftast är det en blandad kompott med många starka spår som sakta och säkert växer fram, samt några mindre tydliga. Bland höjdpunkterna kan nämnas “Black angel, white angel” som sätter sig likt ett frimärke, den snabba “Hellmask” med riktigt elakt solo av Prong-gitarristen Tommy Victor som tidigare har lirat med Glenn live, men inte förut förekommit på skiva och fläsk-boogie-tunga “Night beSodom”. Fans av Danzig lär med andra ord inte bli besvikna, då plattan är snyggt sammanflätad med uptempospår och lugnare saker, men nog kunde variationen ha varit större. Det svarta har en förmåga att bli lite för svart och demonerna lite för många. En enda ljusstrimma i mörkret hade inte skadat. Men allt som allt: en bra och nödvändig platta i skivsamlingen är det.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …