Wednesday , February 21 2024

Singstar – (Playstation 2)

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[spel, Sony / Nordisk Film, betyg: 0]

Nu kan du lära dig sjunga med hjälp av ditt tv-spel. Singstar är ett karaokespel som, hårt men rättvist, dömer och poängsätter dina sångprestationer. Man får poäng om man sjunger i rätt tonart och tempo. Huruvida man följer texten spelar däremot inte någon roll.

Det finns trettio låtar med tillhörande videor att sjunga sig igenom med hjälp av de två medföljande mikrofonerna. I spelet finns det tre svårighetsgrader och ett antal olika spelsätt att välja mellan. Om man spelar själv kan man välja ett karriärläge där man stiger i graderna i samma takt som svårighetsgraden stiger. Om man är flera som spelar kan man sjunga duetter eller battla mot varandra och försöka slå varandras poäng. Allt är väldigt simpelt, men fruktansvärt roligt och fängslande, särskilt om man är ett gäng goda vänner.

Låtutbudet är brett och varierat. Man kan sjunga med i allt från 60-talshits som Elvis “Caught in a Trap” och Roy Orbinsons “Pretty Woman” till The Darkness ytterst svårsjungna “I believe in a thing called Love”. Här finns även en del fina 80-talsklassiker som Blondies “Heart of Glass”, Madonnas “Like a Virgin”, Motörheads “Ace of Spades” samt A-Ha:s kastratrefrängspärla “Take on me”.

Det enda minuset med Singstar är vissa tveksamma artistval. En handfull av låtarna framförs av tumörframkallande dåliga artister som S Club 7, Westlife, Avril Lavigne och Blue. Men i rätt sällskap kan till och med den mest menlösa MTV-hitten bli en glädje att framföra. Undertecknad hoppas på att det kommer nya tillbyggnadspaket med olika, mer specialiserade teman. Men just nu är detta det roligaste du kan använda din tv till.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …