Saturday , April 13 2024

Mellow Drunk – Never Sleep At Night

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Ochre Records, betyg: 0]

Om The Jesus And Mary Chain lirade pop istället för rock skulle de ha kunnat låta ungefär så här. Det är raka, enkla låtar med simpla men många gånger fina melodier och Leigh Gregory viskar fram texterna på ungefär samma vis som Marc Bolan, Per Gessle eller bröderna Reid. Musikaliskt kan man även skönja spår av The Church och The Byrds på sina håll, inte minst i gitarrfigurerna. En sparsmakad och färgande orgel används i snart sagt varenda låt och på sina ställen förgyller ljudet av en trumpet anrättningen också.
Gregory är amerikan och var tidigare med i Dispossessed och Miles From Nowhere. Mellow Drunk startade han i San Francisco som ett enmansprojekt från början och debutplattan dök upp 2001. Never Sleep At Night är uppföljaren och skivan innehåller tolv låtar av varierad klass. Den inledande titellåten hör till de rockigaste och bästa, men även lugnare låtar som “Queen Of The Night” med sin snygga, släpiga melodi är ytterst tilltalande. Likaså lyckas bandet utmärkt med balladen “Very Strange Times” och lätt psykedeliska “The Top”.
Never Sleep At Night är ingen platta som förändrar världen eller för musikutvecklingen framåt i någon större utsträckning, men Mellow Drunk har i alla fall producerat en trevlig och underhållande platta, väl värd att lyssna till.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …