Wednesday , February 28 2024

Error – Error

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[ep, Epitaph / Skiva, betyg: 0]

Error är ett nytt projekt, men trions medlemmar har nästan samtliga en gedigen meritlista. Producenten och programmeraren Atticus Ross har assisterat stora artister som Nine Inch Nails, Zach de la Rocha och Rancid, lillebror Leopold Ross, som sköter gitarrerna, och bandets tillfällige sångare Gregg Puciato är båda medlemmar i hardcorebandet Dillinger Escape Plan och slutligen är Bad Religions grundare Brett Guerwitz Errors låtskrivare.

Errors största drivkraft är att göra aggressiv musik med nihilistiska texter. De lyckas rätt bra, även om resultatet lämnar lite mer att önska. Denna deubut-EP handlar om ilsken, distorterad och bitvis lätt kaosartad elektronisk punkmusik. Det påminner om en mindre adrenalinstinn variant av Atari Teenage Riot eller ett mer frustrerat och bättre A.R.E. Weapons. Texterna är Brett Guerwitz cyniska observationer av ett samhälle där det mesta gått fel. Produktionen är riktigt snygg och ljudbilderna mångfacetterade och varierade. I de fem spåren ryms Aphex Twin-flörtande vansinnes-drum’n’bass, eldfängd industripunk och en snabbskjutande, teatralisk distorterad röst signerad Gregg Puciato. Allt är ändå uppbyggt med relativt lättillgängliga melodier och refränger. Tyvärr känns de flesta av dem rätt trista och oengagerade, vilket medför att Error inte når riktigt hela vägen fram. I väntan på Nine Inch Nails kommande fullängdare fungerar dock Errors EP som ett bra substitut.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …