Wednesday , November 29 2023

Morbid Angel – Heretic

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Pelle Olofsson)

[album, Earache / Sound Pollution, betyg: -]

För nästan femton år sen revolutionerade Morbid Angel death metalgenren med debuten Altars Of Madness. Uppföljaren Blessed Are The Sick levde upp till alla förväntningar och i början av 90-talet var Morbid Angel ett av de mest inflytelserika banden i genren. Albumtitlarna följer alfabetet och idag är de alltså framme vid h. Personligen tappade jag intresset någonstans mellan c och d, så jag har inte hört Morbid Angels senaste tre skivor.

Under den tiden har sångaren/basisten bytts ut och kompgitarristen slutat. Men Morbid Angel är sig förvånansvärt lika. Samma kombination av teknisk skicklighet och raseri som vore det 1992. Skillnaden är att de idag inte har lika starkt låtmaterial. Fingerfärdigheten är ibland också deras svaghet, det tenderar helt enkelt att bli för mekaniskt och stelt ibland. Mer en uppvisning i perfektion än bra musik. Trots det håller Heretic, bara man hoppar över de sista två spåren som endast är skrytiga soloprestationer av trummisen och gitarristen.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: The Mobile Homes - Tristesse

The Mobile Homes – Tristesse

The Mobile Homes är en populär synthgrupp och det är lätt att förstå varför. De …