The Klinik återförenas

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Jonaz Björk)

För en kväll återförenas synth-legenderna The Klinik i vad som kan liknas vid en orginaluppsättning. Marc Verhaeghen och Dirk Ivens från gruppens första konstellation kommer att för en kväll återförenas och tillsammans stå på scen för en unik spelning. Händelsen äger rum på Belgian Independent Music Festival som går av stapeln i Antwerpen 27:e December.

The Klinik var mellan åren 1985 och 1991 ett av Belgiens stora synthband vid sidan om Front 242 och The Neon Judgement. Därefter lämnade Dirk Ivens bandet för att istället bilda Dive, medan Marc Verhaeghen fortsatte att hålla liv i The Klinik tillsammans med andra musiker.

Förutom The Klinik kommer även bland annat Male Or Female (med Daniel B och Patrick Codenys från Front 242) och Insekt att spela.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …