Wednesday , July 17 2024

Trulz & Robin – Kaosmatisk

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[album, Grill / Sound Pollution, betyg: -]

Jag förstår nog inte riktigt Norges fascination av Sverige, men det här är i alla fall andra norska plattan jag får i år som inleds med märkliga talsamplingar på svenska. Nåväl, detta åsido så visar Trulz & Robin att det finns kompetenta electromusikanter även i vårt västra grannland. För kompetens finns det gott om på Kaosmatisk även om jag bitvis tycker att glöden fattas en aning. Andra skivan i detta dubbelalbum är både snabbare och piggare än den första och jag lockas till funderingar om man inte hade kunnat korta ner produktionen till en platta. Pluspoäng för den bifogade videon till “Rock Night” där dock vissa Aphex Twin-tendenser lyser igenom lite väl tydligt såväl visuellt som musikaliskt, och det står ganska klart att svagheten hos Kaosmatisk är just bristen på innovation.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …