Saturday , July 13 2024

Soft Cell – The Night

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[singel, Cooking Vinyl/ VME, betyg: -]

Istället för att göra som vanligt och inkludera en radioversion när man släpper en singel, har Soft Cell valt att bara ta med mixar på sin senaste singel. Vilket är glädjande för mig som tycker mixarna är det som gör en singel intressant.

De två första versionerna, vilka är gjorda av duon själva om jag förstått rätt. Har inte döps till någonting. Vilket kvittar för båda två har ett intetsägande Trancesound, som jag bara finner tråkigt.

Däremot blir det riktig fart på spår tre och fyra då en herre vid namn Wayne G kliver in i handlingen. Visserligen är det Trance med i bilden där också, och även om det inte är min favoritmusik så kan jag stå ut med här. För genom att blanda ihop det med det klassiska Soft Cell soundet har han skapat två riktigt grymma dansgolvsvältare.

Tyvärr halkar låten återigen på trist intetsägande klubbmusik på Manhattan Clique mixen. Men trots att det bara är två mixar av fem som är bra, känner jag mig nöjd med denna singel

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …