Wednesday , October 4 2023

Bryan Ferry – Frantic

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Virgin, betyg: -]

För mig blev Bryan Ferry från Roxy Music tidigt den självklara ikonen för den glamorösa och lyxiga musiktrend som uppstod på 80-talet och som sedan kommit att ingå i efterhandskonstruktionen som kallas för New romantic.

Genom de senaste decennierna har Ferry hjälpligt lyckats upprätthålla imagen av gentlemanna-artist, men med Frantic bryts nu slutligen den trenden. Frantic är istället en återgång till 70-talets betydligt ruffligare Roxy Music, med mycket Rockkänsla och livesound.

På skivan varvas Ferrys egna låtar, av vilka flera är skriva tillsammans med Dave Stewart (ex Eurythmics), med covers på bland annat Bob Dylan och Leadbelly. Och när jag lyssnar igenom skiva inser jag att jag, trots min ålder, känner mig för ung för det här. Det blir för träigt, för gubbigt och för tråkigt. Förmodligen ger jag bort skivan till min mamma.

Om Webbmaster

Kolla även

ATER KOMA – nygammalt material från den svenska nittiotalsduon

De av er som lyssnade på den svenska Depeche Mode-hyllningsskivan I Sometimes Wish I Was …