Wednesday , May 22 2024

Idlewild – 100 Broken Windows

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[album, EMI, betyg: -]

Skotska Idlewild har spelat förband till såväl Placebo som Manic Street Preachers. Det förvånar dock inte eftersom de har vissa likheter med dessa band, rent musikaliskt, och dessutom är de riktigt bra.

För att spela in skivan har man fått resa runt ordentligt, två studios har använts i England, en i Wales och ytterligare en är placerad i Chicago, dessutom är skivan mixad i Glasgow och man har även besökt Orkneyöarna i norra Skottland, kanske mest för att få inspiration, whiskyn Highland Park tillverkas ju där.

Hur det än ligger till så är det här en mycket lyckad debutplatta där alla låtar håller en jämn hög standard även om jag vill slå ett extra slag för mina favoriter “Roseability” och avslutningslåten “The bronze medal” som jag tycker påminner om REM. Om de ändå finge bli lika stora, det vore de värda.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …