Saturday , June 22 2024

First Floor Power – There Is Hope

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[album, Silence, betyg: -]

Efter diverse motgångar kommer då första fullängdaren från First Floor Power och sprider hopp över musik-Sverige.

Trots att min favorit ” We are the people” som tidigare släppts på EP inte finns med på skivan är det här den bästa skiva jag hållit i min hand på mycket länge. FFP gör lite smådeppiga låtar men det finns alltid en gnutta hopp att plocka fram. Exempel på det är första singelspåret “Time Time´s” refräng “Time time, you never had it – you will find it”.

Man har fått fram ett eget sound som många hatar men ännu fler älskar, precis som det brukar vara när det handlar om artister som ligger på Silence. Dessutom är allas vår Jonas Jonasson framme och sätter prägel på skivan som producent men också med några härliga Synthslingor, särskild i “Scissors, bag or a stone”. Ja, hela skivan är ett enda stort oförutsägbart popparty i orgier av Synthar, elorglar och piano. FFP är här för att stanna och varenda låt är lika underbar som den andra, så det enda jag behöver säga mer är att ni ska köpa plattan.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …