Thursday , February 22 2024

Neurotichfish – No Instruments

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jon Josefsson)

[album, Vision/Playground, betyg: -]

Neuroticfish är ett enmansprojekt som blandar industriella tongångar med Synthpop. Den klassiska Synthen och Synthpopen är viktiga byggstenar när Sasch Mario Klein skapar och producerar sin musik som han ger ut under namnet Neuroticfish. Det grövre och skitigt industriella ligger till grund och ger No Instrument en intressant ljudbild.

Det är väl genomarbetat och utan flörtar och kompromissar med utomstående musikstilar. Små smulor Drum n´ bass dyker upp men i mycket sparsamma doser. Det blir aldrig Covenant-Techno eller Page-Pop utan ren och tydlig Synthmusik. Spår som “mfapl” kommer aldrig igång och förblir något för trögflytande. När tempot ökar i “Breaking the cliche” och “Close” blir det mer lockande.

Neuroticfish tillhör skaran nya tyska Synthband. I det sällskapet passar man bra. För att nå högre och särskilja sig från massan behövs det dock något mer än det som visas upp på debutalbumet.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …