Ctrl – Secure the shadow

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[album, Analog Aether, betyg: -]

'Nuförtiden kan man göra otroligt proffsiga inspelningar redan på demostadiet, dels vad gäller teknisk kvalitet men även rent produktionsmässigt. Ctrls album 'Secure The Shadow' håller standard demoklass och inte mer. Bandet betår av tre grabbar från USA som säkert lyssnat en hel del på sina tidiga industriella landsmän som Thrill Kill Kult och dylika dåtida europeiska oväsensmakare. Det är mycket enkla basslingor som kompletteras av ett konstant distat gapande till sång. Rytmerna är enkla och uppenbart programmerade. På omslaget sägs det att det förekommer såväl elgitarr som bas men ingen av dessa instrument blir någon gång speciellt uppenbara i den faktiska ljudbilden.

Ctrl är helt enkelt inte så jättespännande för mig, men är ej heller klassförlorare, det finns många EBM-band som presterar värre än såhär.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …