Senaste nytt
Hem / Recensioner / Kraftwerk – 3-D

Kraftwerk – 3-D

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[bok, Kling Klang Konsumprodukt, betyg: 8]

Det är ingen slump att Kling Klang Konsumprodukt heter som det gör. En sådan tillhandahåller vad som står på förpackningen, varken mer eller mindre, precis som i gamla hederliga Konsum. Soffbordsboken Kraftwerk 3-D gör just det: illustrerar den visuella sidan av Kraftwerks universum, eller om man så vill Gesamtkunstwerk, i tredimensionella bilder. 3d-glasögon medföljer.

Ralf Hütter står som författare, men boken innehåller inte ett ord text. I stället tas läsaren, eller rättare sagt tittaren, med på en 96 sidor lång resa genom Düsseldorfgruppens historia i grafisk form. Tablåerna föreställer välkända motiv som folkvagnar på Autobahn, radioaktivitet, robotar, noter och siffror som fått liv, miniräknare och datorer, vitaminpiller och Tour de France-cyklister, samt förstås de uttrycksfulla glosorna ”boing”, ”boom”, ”tschak” och ”peng”. (Okej, då finns det ändå lite text. Men bara i ”bildform”. Så att säga.) Den enda invändningen är att jag efter de 96 sidorna vill ha mer.

Kommentarer

Kommentarer

Om Webbmaster

Kolla även

Liam Gallagher As It Was

Liam Gallagher teasar dokumentären

Som det var.