PSL bryter ny mark

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Efter succéerna med “Stjärnorna i Psykbunkern” och “PSL: På turné” tar musikbloggen PSL ytterligare ett steg inom kulturjournalistiken. Med serien “De 100 bästa rockvitsarna” slår man ett slag för ett bortglömt kapitel inom musikjournalistiken.

– Vi vill slå ett slag för den nyskrivna rockhumorn. Även om alla programledare nuförtiden tävlar i att skämta ihjäl oss så har själva vitsen, den roliga historien, sorgligt nog hamnat i skuggan, Per Sinding-Larsen en av männen bakom PSL.

Vitsarna kommer att presenteras i en nedräkning från 100 till 1 med start
idag onsdag 21 januari 2009. Därefter presenteras fem vitsar i veckan med avslutning onsdagen 27 maj då den bästa rockvitsen genom tiderna presenteras under festliga former.

– Detta är lika mycket en hyllning till klassiska SVT-serier som “Har du hört den förut?” och “Så vits jag vet”. Jag är lite en popens Evert Ljusberg där jag sitter och levererar skämt. Självklart är hela serien
inspelad i klassisk vitsmiljö – med en stor sejdel skummande öl på en krog. Dock vill vi påpeka att jätteglaset innehåller lättöl och att vi aldrig kommer att spela in vitsar utanför SVT:s personalmatsal, fortsätter Per.

Se de första vitsarna här; PSL

De hundra bästa rockvitsarna är producerad av PSL-redaktionen som är Per Sinding-Larsen, Henrik Burman och Klas Sivertson.

Om Webbmaster

Kolla även

Strange Tales

Strange Tales om samarbetet med Toril Lindqvist från Alice In Videoland

Lustans Lakejer och Strasse samlas för en ikonisk kväll på Pustervik i Göteborg den 8 …