Tuesday , April 30 2024

Blue October UK – Walk Amongst The Living

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, A Different Drum / Hot Stuff, betyg: 7]

När gruppens tredje skiva, One Day Silver, One Day Gold kom så blev jag fullkomligt förälskad i den. Så det är med höga förväntningar jag tar mig an Blue October UK’s fjärde album, Walk Amongst The Living. Som väntat fungerar Ross Carters röst även denna gång, en stämma som för övrigt är kusligt lik Andy McCluskeys i OMD.
Det är cirka fyra år sedan jag av en slump upptäckte båda Blue October. Ja, det finns två, ett UK och ett US och även om de låter helt olika så finns de båda i min skivsamling. Icke att förväxla så handlar denna recension om electro-popbandet från Storbritannien och inte om rockbandet från Texas.

Skivan inleds med “The Miracle’s Gone” en skön smörlåt som luktar mycket 80-tal. Därefter kommer ytterligare några låtar i liknande stil och det är först i sjunde spåret som takten ökar lite igen. Rockigt blir det sedan i “Spinning The Fullstop” vilket känns uppfriskande bland alla lugnare spår.
Skivan är helt okej men jag saknar de lite mer händelserika låtarna. Om bara Blue October UK kan få upp tempot till nästa skiva så tror jag definitivt att de med sitt OMD-sound kan skapa sig en publik även i Sverige.

Av: Annlouise Dunklint

Om Webbmaster

Kolla även

Strange Tales

Strange Tales om samarbetet med Toril Lindqvist från Alice In Videoland

Lustans Lakejer och Strasse samlas för en ikonisk kväll på Pustervik i Göteborg den 8 …