Wednesday , July 17 2024

Tullakrok i Ängelholm – festival med bland andra Abu Nein och Timo Räisänen

Under många år var musikfestivalen Tullakrok, vid Rönne Å i Ängelholm, ett uppskattat arrangemang med fina artister som The Cardigans, The Hives, Bob Hund, The Ark, Broder Daniel, The Sounds, Backyard Babies och Svenska Akademien på scen.

2008 ställdes festivalen in på grund av ekonomiska svårigheter, men nu är det dags igen. I samband med att Engelholms Musikförening fyller femtio år har ett antal eldsjälar slagit sig samman och återupplivat evenemanget. 

Timo Räisänen - Pressfoto, 2015

I årets upplaga kan man bland annat avnjuta indiehjälten Timo Räisänen, new wave-rockiga Agitator, finstämt melankoliska Christian Kjellvander, thrash metal-bandet Darkane, indiepopiga Emma Håård och punkbandet med det briljanta namnet Golvad Grävning. 

Dessutom ett band majoriteten av Zero Magazines läsare är väl bekanta med: Abu Nein, som sedan debutalbumet, Secular Psalms, blivit favoriter hos många svenska postpunk- och dark wave-fantaster.

Tullakrok 2024

27 juli, 12:30 – 24:00
Tullakrok (bakom Hembygdsparken) i Ängelholm
Två scener och 18 band
Serveringstält med öl, vin och mat
Mer information här:
Köp er biljett här:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!