Thursday , August 18 2022

Abu Nein släpper fullängdsdebuten Secular Psalms

Den Malmöbaserade elektroniska trion Abu Nein, som består av Dennis Lood (Abu Aljahim), Erica Li Lundqvist (Abu Iblis) och Anders Nordensson (Abu Jinn), har nu släppt sin efterlängtade fullängdsdebut.

Albumet heter Secular Psalms och bandet beskriver det som ”en guidebok för introspektion och därmed också en hyllning till det förborgade.”

Musikaliskt kan man ana en viss släktskap med Light Asylum och She Past Away. Estetiken är i sin tur mörk, dramatisk och uppvisar ett intresse för ockultism. 

Vad säger ni? Ett av de mer intressanta, svenska darkwavesläppen på länge? 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!