Wednesday , May 22 2024

Abu Nein släpper fullängdsdebuten Secular Psalms

Den Malmöbaserade elektroniska trion Abu Nein, som består av Dennis Lood (Abu Aljahim), Erica Li Lundqvist (Abu Iblis) och Anders Nordensson (Abu Jinn), har nu släppt sin efterlängtade fullängdsdebut.

Albumet heter Secular Psalms och bandet beskriver det som ”en guidebok för introspektion och därmed också en hyllning till det förborgade.”

Musikaliskt kan man ana en viss släktskap med Light Asylum och She Past Away. Estetiken är i sin tur mörk, dramatisk och uppvisar ett intresse för ockultism. 

Vad säger ni? Ett av de mer intressanta, svenska darkwavesläppen på länge? 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!