Wednesday , July 17 2024

Motorjoke – återutgivning från “den felande länken mellan Motorhead och Killing Joke”

Motorjoke från Timrå var ett intressant och annorlunda band redan från början. 

Bland medlemmarna hittade man en punkig hockeyspelare på trummor, ett Ravi Shankar-fan på gitarr och en reggaesaxofonist på bas och sång. För att spä på förvirringen tog de sitt namn  från när en recensent kallade dem ”den felande länken mellan Motorhead och Killing Joke” – alltså MotorJoke.  

Under de tidiga åttiotalet fick de fina recensioner i USA och playlistades på ett par collegeradiostationer. Karriären nådde dock att slut strax därefter. För ett par år sedan återförenades de hursomhelst och nu kan vi avnjuta deras spännande mix av punk, postpunk och mörk rock i form av ett par återutgivna skivor. 

Som den nya samlingen, 1983-1993, som innehåller starka spår som ”Självpåtagen gloria”.  

Ni hör den här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Krake – “Smuts”

Krake från Luleå – som består av Fredrik Sjögren (gitarr och sång), Fred Sundström Kanon …