Thursday , June 20 2024

SOLE – “du jag tiden”

SOLE (Sole Gipp Ossler) har under mer än sju års tid både producerat musik själv och spelat tillsammans med sin pappa, Pelle Ossler.

År 2020 albumdebuterade hon med skivan ett eget rum och i år kommer uppföljaren. 

Vi kan här höra en aptitretare i form av ”du jag tiden”, som beskrivs som ”ett ångestfyllt och klaustrofobiskt skrik”, där SOLE och hennes bror, Mons Gipp Ossler, i en duett försöka bena ut nuet, tiden och slutet. 

SOLE berättar: 
– Det är kanske en något svår låt, men trots intensiteten och klaustrofobin är det nog den jag lyssnat mest på under hösten. Jag börjar nästan alltid skratta eller le varje gång pappas gitarr tar vid i slutet, som ett kaosartat och okontrollerat utbrott efter en flera minuters lång trans av ångest.

Bland SOLEs inspirationskällor kan nämnas Sigur Rós, Leonard Cohen, Tom Waits, Anna Von Hausswolff och Björk. 

Alla som uppskattar mörk och känslofylld musik gör alltså helt rätt i att lyssna.    

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Krake – “Smuts”

Krake från Luleå – som består av Fredrik Sjögren (gitarr och sång), Fred Sundström Kanon …