Wednesday , July 17 2024

Somrig Secret Service-cover från Cliff Wedge

I vintras gick Tim Norell bort efter en tids sjukdom. Han var en av Sveriges främsta hitmakare, men också en av de hemligaste. Förutom att skriva låtarna till sitt eget band, Secret Service (med klassiker som ”Oh Susie” och ”Flash In The Night”), låg han även bakom hits för artister som Lili & Susie, Pernilla Wahlgren och Ankie Bagger.

Mannen som kan rabbla upp alla Trackslistor 1984-1987 om man väcker honom mitt i natten, den ojämförlige Niclas Blyh, håller nu på att sammanställa kompilationen Night City Tribute Vol.2 (In Memory of Tim Norell).

Niclas, som redan har en Secret Service-hyllning på meritlistan, beskriver det nya projektet som ”tillbaka till rötterna för pbhmedia” och ”en hyllning till en av Sveriges bästa låtskrivare.

Nyligen släpptes en första singel från Night City Tribute Vol.2 (In Memory of Tim Norell) i form av Lili & Susies medryckande “We Were Only Dancing”, nytolkad av Magnus “Retroteque” Carlsson från det neonglittrande Ljungbybandet 1984. 

Som andra singel följer nu Secret Services ”Say Say”. En låt som nådde vissa framgångar 1987 och nu,  trettiosju år senare, återigen blir en sommarsingel. Denna gång signerad den kepsprydde västgöten Cliff Wedge, som gjort sig ett namn i Italovärlden med sitt retrosound, inspirerat av såväl åttio- som nittiotalets europeiska dansmusik. 

Vad väntar ni på? Plocka fram kavajen med axelvaddar, bjud Niclas Blyh på en dubbel whisky och sväng era välrakade till Cliff Wedge! 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

SCALA och Vogon Poetry samarbetar på “Hope of Heading Home”

Å ena sidan den Frankfurt-Göteborgska duon SCALA, alias Peter Johansson och Helena Wigeborn, som nått framgångar …