Wednesday , July 17 2024

RADAR – tillbaka med “Control”

Den salige Gabi Delgado i DAF sa en gång att han ogillade när artister behandlade sina synthesizers med för stor respekt. “Maskinerna måste svettas och blöda”, menade Gabi.

Bob Hunds musik beskrevs en gång med “det låter som att de ska gå sönder när som helst – varje låt är på gränsen till ett sammanbrott”. 

När man lyssnar på den elektroniska duon RADAR ligger det nära till hands att dra paralleller. 

Deras KORG-syntar verkar vara nära att explodera och musiken ger ungefär samma känsla som att gå ner för en mörk källartrappa utan ficklampa. Vartenda steg kan bli det sista, men man vill ändå fortsätta, eftersom vad som helst kan vänta runt hörnet. 

Kreatörerna, Johan Tinnert och Annlis Fohlin, som växlar mellan den getfyllda stäppen i Kyrgiz och replokalen i Frölunda, beskriver RADARS nya singel, “Control”, kort och kärnfullt: 
– När vi klev in i vår studio i Bisjkek i vintras sa vi: “Nu gör vi en riktig rökare!” Nu är den här, tack vare fenomenala Magnus Carlsson, som löst feta trummor, mix och mastering. 

Uranfylld pop, som är 100 % AI-fri. Självklart vill ni lyssna!
Varför inte följa dem på instagram också:  https://www.instagram.com/radar_officialaccount/

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

SCALA och Vogon Poetry samarbetar på “Hope of Heading Home”

Å ena sidan den Frankfurt-Göteborgska duon SCALA, alias Peter Johansson och Helena Wigeborn, som nått framgångar …