Marc Almond – släpper coveralbum och ny Gloria Jones-tolkning

Marc Almond har alltid varit en man med god smak och breda kulturella intressen.

Under årens lopp har han gjort covers på geniala artister som Jacques Brel, Scott Walker, David Bowie, Serge Gainsbourg, Velvet Underground, Lee Hazlewood, Edit Piaf, Syd Barrett, Donna Summer. Johnny Cash, Rolling Stones, Charles Aznavour och Nancy Sinatra.

Vissa elektroniska, andra akustiska – alltid egensinniga och i regel utmärkta.

Mr. Almond håller nu på att färdigställa coveralbumet I’m Not Anyone, som kommer i juli. Det blir en samling fina låtar från huvudsakligen sextio- och sjuttiotalet.

Singel nummer två från albumet är en tolkning av Rita & The Tiaras och Gloria Jones soulklassiker ”Gone With the Wind (Is My Love)” från 1967. Ett intressant val, då originalversionen av ”Tainted Love” som bekant gjordes av just Gloria Jones.

”Gone With the Wind (Is My Love)” har fått en dramatisk touch med högt tempo, elgitarrer och stråkar.
– This is what I call a wind machine song, an intense emotional rush of ‘60s soul drama, säger Almond.

Naturligtvis vill ni lyssna:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!