Monday , September 26 2022

Ready Steady Die! gör cover på Soft Cells ”Say Hello, Wave Goodbye”

Många av Zeros läsare är bekanta med monsterproducenten Tony Visconti, som samarbetat med bland annat Iggy Pop, Placebo, Morrissey, Sparks, T.Rex, Marc Almond, Manic Street Preachers och inte minst David Bowie på banbrytande skivor som Young Americans, Low och ”Heroes”.

Mindre bekant är kanske att han har en son, som också är musiker. Närmare bestämt Morgan Visconti, som utgör ena halvan av duon Ready, Steady, Die!

Tillsammans med den brittiska sångerskan Sam K. skapar unge Visconti modern new wave-pop med smarta syntljud och (föga förvånande med tanke på generna) snygg produktion.

Duon bjuder på en smaklig och ljudmässigt lätt uppdaterad cover på Soft Cells klassiska melodrama ”Say Hello, Wave Goodbye” från 1982, som nådde tredjeplatsen på UK Singles Chart. Ni hör den här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!