Di Leva med en akustisk gitarr.

Di Leva släpper en ny singel med den lovande titeln “Bästa sommaren”.

Efter att ha kickstartat året med sin hyllade och utsålda turnéproduktion “Från Di Leva till Bowie” tar den svenska stjärnan nu sikte på sommaren.
Inför den kommande sommarturné som har premiär i Kristinehamn 13 juni och avslutas i Falkenberg först i september släpper Di Leva idag sin nya sommarsingel “Bästa sommaren”.

Den vackert skimrande sommarsingeln är fylld av sol, blommor och kärlek. Drömsk sommarpop med skön poesi och vacker sångmelodi på ett hav av akustisk gitarr och stråkar – d.v.s. svensk tidlös vispop signerad Di Leva!

– Jag har alltid velat skriva en låt om den svenska sommaren eftersom den är så vacker, unik och älskad, berättar Thomas.

– Så många dikter, visor och sånger har sprungit ur sommarens mirakel. Sånger om sommaren har blivit en egen genre i svensk låtskatt.

”Här får du en blomsterkrans
Med ringblommor, krysantemum och ros
Låt midnattssolen kyssa våra drömmar
Havet ser så stilla ut ikväll
Och det är fest för dig och mig
Vi dansar genom natten på vår brygga
Du är min och jag är din
Visst tänker vi på samma sak

Det här ska bli den bästa sommaren
Vi kommer för alltid minnas den
Den bästa sommaren
Den bästa sommaren”

Singeln, som idag spellistas av såväl Spotify Aktuellt som New Music Friday, följs i sommar upp med en turné med 20 konserter och promotion i TV, radio och sociala medier. Återstår att se om den får plats på Zero Topp 30 kommande vecka.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Di Leva – nytolkar “Heroes” och fortsätter sin Bowieturné

I början av januari hade David Bowie fyllt 75, om han fortfarande hade varit med …