Interpol

Interpol firar 20 år av albumet Antics och spelar i Stockholm

Det är svårt att komma på ett mer definitivt New York-band än Interpol. Stadens själ liksom vibrerar i bandet melankoliska postpunk och i sångaren Paul Banks fragmentariska betraktelser. Och när den numera ikoniska debuten Turn on the Bright Lights släpptes 2002 fick hela världen möjligheten att dyka in i detta rika universum.

Nästan 25 år har nu passerat och de tre medlemmarna Paul Banks, Daniel Kessler och Sam Fogarino har fortsatt att hängivet, nästan metodiskt, förfina den formel som en gång gjorde dem till ett av världens mest älskade indieband. En resa som sträcker sig över hela sju utmärkta album varav The Other Side Of Make-Believe från 2022 är det senaste.

Två år efter det explosiva genombrottet med den spektakulära debuten lyckades Interpol med det sällsynta konststycket att göra en uppföljare som var precis lika bra – minst. Den skivan heter Antics och genomsyras av en konstnärlig självklarhet som är svår att förstå givet de enorma förväntningar som svävade över bandet. 20 år har nu passerat sedan Antics släpptes, ett jubileum som ska firas genom att New York-trion spelar det hyllade albumet från början till slut. Ett firande som Interpol tar till Cirkus i Stockholm den 19 oktober.

DATUM:

19 oktober – Cirkus, Stockholm

BILJETTER:

Biljetterna släpps fredag 26 april klockan 10.00 via Luger.se.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Interpol: Marauder

Interpol offentliggör album

Ny singel idag.