Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Betyg - 7

7

Modern pop, rock och electro från en duo som gjort allting själva.

User Rating: Be the first one !
Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion
Skivbolag: Bark At Your Owner

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt passande gruppnamn. Inte minst för att det finns något drömskt och molnigt över duons mix av modern pop, rock och electro. Golden Age Of Confusion är debutalbumet och resultatet är ofta överraskande.

Colin And The Clouds består av Harald Eliasson (sång, gitarr) och Matteus Willysson (trummor, slagverk) som skrivit alla låtar, spelat in, mixat och producerat plattan. Grabbarna kommer från Kristianstadstrakten men flyttade till Uppsala och startade bandet där 2020. Sedan dess har de byggt inte mindre än tre studios och ursprungligen skapade man och släppte en singel per månad i sex månader. I den sista av dessa studios spelades Golden Age Of Confusion in och musiken på plattan är en något svårdefinierad mix av drömsk pop, rock, dansmusik och elektronisk rock. Jag gillar även omslaget till cd:n, men saknar ett texthäfte och märkligt nog står inga låttitlar på konvolutet. Skivan innehåller dock tio spår och då dessa spretar är det inte självklart att gilla samtliga, men som debutalbum betraktat och speciellt med tanke på att Colin And The Clouds gjort allting själva är den här plattan förbaskat lyckad. Den inleds med rockiga och händelserika ”Lipstick gun” vilken genast eggar till att lyssna vidare. Nästa spår heter ”Take It Slow” och är en lekfull rytmisk sak med ploppig synth och cool tillbakalutad attityd och atmosfär. Här får man en försmak av den drömska popighet som följer i bland annat ”Settle View” och ”Little Bird” innan ett dansant driv blåser igång i den sistnämnda. Det drömska bevaras dock i sånginsatserna. Mer synthpopig är ”Make it count” och den är lite kul med sina oväntade infall mitt i det vemodiga. ”Wasting Years” dunkar sedan på med en Gary Glitter-liknande trumrytm och så där fortsätter det, lite rock här, pop där och allting iklädd en elektronisk dräkt. Det här bandet kan nog bli riktigt spännande med tiden, lite beroende på om de väljer den experimentella eller mer mainstream-inriktade vägen.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

The Blaze

The Blaze aktuella med singeln “Clash”

Den franska duon The Blaze släpper idag singeln “Clash” och skruvar därmed upp förväntningarna ytterligare …