Wednesday , July 17 2024
Foto: Jannike Viveka

aux animaux – släpper astrologiinfluerad musikvideo till “Venus Lucifer”

Vi inleder veckan med den Stockholmsbaserade turkiskan Gözde Düzer, alias Ghosty, som under namnet aux animaux gör mörk och atmosfärisk synthwave.     

Hon är aktuell med den nya videon “Venus Lucifer”, som har en koppling till den omdebatterade läran astrologi – det vill säga hur himlakroppars rörelser och inbördes ställningar påverkar människors öden.

aux animaux berättar om låten och videon: 
– Venus Lucifer is a song I’d written for a special soul. As I edited the last scene of the video, I got devastating news. Shot in Los Angeles and Stockholm, unknowingly some of the scenes in the video carries premonition I didn’t know I had, although I did have a deep and at times even telepathic connection with this person. So, it’s mixed feelings, but I wanted to share it with the world, as it comes from a place of love. Venus Lucifer (i.e. morningstar) is an astronomical and astrological happening. Reference is to the latter in this song as I have been deeply interested in astrology for a long time.

Den 8 mars spelar aux animaux på Musikens Hus i Göteborg.

Senare i vår ger hon sig därefter ut på en turné som tar henne till både Frankrike, Grekland, Spanien, England, Tyskland och Finland. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Youth Code – hårdare än hårdast

Den Los Angeles-baserade duon Youth Code är, utan att överdriva, det bästa som hänt EBM-scenen …