Thursday , February 29 2024
Tim Norell

Tim Norell från Secret Service har avlidit

I går nåddes vi av det tragiska nyheten att låtskrivaren och Secret Service-keybordisten Tim Norell avlidit.

Tim Norell är nog mest känd bland Zeros läsare för sin medverkan i gruppen Secret Service där han låg bakom fantastiska låtar som “Oh Susie” och “Flash In The Night”.  Tim är en av de största låtskrivarna i svensk pophistoria och ligger förutom Secret Service låtskatt även bakom svenska klassiker som “En dag”, “Dansa i neon” och “Give My Life”, bland många andra.

Under 80- och 90-talen låg Tim bakom en lång rad hits framförda av några av de största svenska artisterna vid den tiden.

Några exempel på musik han skrev inkluderar “Dansa i neon” med Lena Philipsson, “Allt som jag känner” med Tommy Nilsson & Tone Norum, “Give My Life” med Army of Lovers, “It Started with a Love Affair” med Jerry Williams och “Jeannie’s Coming Home” med The Boppers.

Tim avled i lördags den 16 december i Stockholm efter en lång kamp mot en allvarlig sjukdom. Han blev 68 år gammal.

Nedan ser du ett videoklipp från 2020 års inspelningar av Secret Service låt “Secret Mission” (Text och musik Tim Norell). Låten finns med på bandets senaste skiva med samma namn från 2022.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …